De Zonnehoeve dat zijn wij

Paulien Welling

Paulien heeft ruim 18 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening op diverse gebieden; zelfstandigheidstraining, pleegzorg en intensieve ambulante gezinsbegeleiding. Paulien is integer, betrokken en heeft een rustige uitstraling, waar mensen zich gemakkelijk bij op hun gemak voelen. Met een gezonde portie duidelijkheid, humor en creativiteit. Zij vindt makkelijk aansluiting bij cliënten, jong en oud, kijkt naar krachten en heeft de visie dat achter elk gedrag een goede reden dan wel behoefte zit.

Al op jonge leeftijd is Paulien besmet geraakt met het ‘paardenvirus’. Vanaf haar tiener jaren heeft zij een eigen pony/paard gehad. En eerste stappen gezet in de fokkerij. Zij heeft ervaring met het geven van paardrijlessen.

Haar creatieve uitlaatklep vindt zij in het haken. Weet van aanpakken en kent het belang van ontspanning. Liever met een kopje thee in plaats van koffie.

Ellen van Laar

Ellen is een enthousiaste boerendochter met een glimlach op het gezicht. Door te luisteren zonder oordeel en een flinke portie positiviteit, zorgt Ellen er voor, dat een deelnemer zich erkend zal voelen, in zijn of haar situatie en belevingswereld; zich gezíen voelt!

18 jaar werken op een Praktijkschool zorgt voor veel ervaring met een prachtige doelgroep die leert vanuit het doen. De laatste acht jaar heeft Ellen leerlingen in de bovenbouw mogen begeleiden in hun proces richting arbeid, en hen doen (job) coachen in hun mogelijkheden en leerdoelen.

Ellen zit graag met haar handen in de aarde en heeft liefde voor alles wat leeft.  Cavia Douwe Bob is momenteel haar favoriet. In de ochtend liever een kopje koffie in plaats van thee.

Ellen & Paulien hebben elkaar leren kennen toen zij tijdens hun studententijd samen bij de Spelerij Uitvinderij  in Dieren werkten. Later ontmoetten zij elkaar weer als jonge moeders en bleven contact houden, met uiteindelijk de samenwerking bij de Zonnehoeve als resultaat.