Onze deelnemers

Onze deelnemers

Een deelnemer op de Zonnehoeve is een jongere of volwassene met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die opzoek is naar een dagbesteding waar hij of zij zich gezien en gewaardeerd voelt. Hij of zij houdt van buiten werken met dieren en paarden en voelt zich goed met natuur om zich heen.

Het kan ook zijn dat de deelnemer (bijna) klaar is met zijn of haar schoolloopbaan op het VSO of Praktijkonderwijs en opzoek is naar een uitstroomplek. Deze deelnemer heeft langer de tijd nodig om binnen de participatiewet aan de slag te gaan. Wij kunnen de deelnemer helpen met het aanleren van arbeidsvaardigheden en vervolgens, als dit haalbaar is, begeleiden richting de arbeidsmarkt. Als dit niet haalbaar is kijken we naar andere mogelijkheden, bij ons of elders. Of de deelnemer loopt vast tijdens zijn of haar schoolloopbaan (afstand tot onderwijs). Daarvoor kunnen wij een plek bieden om tot rust te komen en/of weer een goede dagstructuur te krijgen.

Een deelnemer kan ook lichamelijke of geestelijke tegenslag aan het verwerken zijn en behoefte hebben aan een prettige dagbesteding. Om tot ontspanning te komen en zijn of haar hoofd ‘leeg’ te kunnen maken.

De Zonnehoeve biedt maatwerk; er wordt gezien wat een deelnemer kan, wat hij of zij wil leren en/of waarbij de deelnemer tot ontspanning komt. Onze begeleiding is belevings-, ontwikkelings- of arbeidsgericht. De deelnemer heeft een eigen doel waar hij of zij aan werkt.

Bijvoorbeeld:

  • Structuur, ritme geven aan jouw dag.
  • Het vergroten van jouw zelfredzaamheid en het leren van daarbij horende vaardigheden.
  • Sociaal emotionele vaardigheden versterken.
  • Het vergroten van werknemersvaardigheden.

Doelen kunnen veranderen. Door het houden van individuele gesprekken en het samen opstellen van een begeleidingsplan worden deelnemers geactiveerd om aan hun doelen te werken. Wij, Paulien en Ellen,  begeleiden dit proces en staan voor een gezellige en veilige sfeer.

Wij zullen eerst een kennismakingsgesprek voeren om te kijken of wat wij te bieden hebben past bij de deelnemer. Vervolgens bieden we een meeloop dag aan om te ervaren of er wederzijds een klik is.

Wij zijn lid van de Coöperatie Boer en Zorg. Deze coöperatie heeft een contract met Sociaal Domein Centraal Gelderland en Midden IJssel Oost Veluwe. Op deze wijze kunnen wij gecontracteerde zorg bieden voor deze regio’s. PGB behoort ook zeker ook tot de mogelijkheden.

Wij zijn bezig met het behalen van het keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’. Tevens zijn we aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg. Dit is terug te vinden via de link De Zonnehoeve dagbesteding (zorgboeren.nl). Daar vind je ook onze klachtenregeling en privacy verklaring, net als op onze site bij ‘contact’.

N.B. Helaas kunnen wij deelnemers die gediagnostiseerd zijn met zware psychiatrische problematiek en/of onder de verslavingszorg vallen geen plek bieden.

Liefde voor dier, natuur en creativiteit kan je kwijt op de Zonnehoeve.